Stockholmsyndroom

Leeswaarschuwing: wie niet geïnteresseerd is in politiek leest best niet verder.

Hoera!  Juicht gij allen!  ’t Is gesplitst!  Nu kunnen de problemen waar de mensen écht van wakker liggen  – eindelijk –  aangepakt worden.  Nooit meer communautaire ambras!  The Age of Aquarius is begonnen!  De helden van de dag, Wouter B en Alexander, hopen reeds op een lintje van le Roi en een knusse fluwelen zetel, terwijl de andere 2 helden, Caroline en Wouter VB, echt gemeend opgetogen zijn over de goede wil van de mensen van de tegenpartij, en zich verheugen over het voortbestaan van hun gezellige surrealistische landje.  Zuiver gesplitst, met niet al te grote toegevingen weet u, en Jan Modaal bromt in lezersbrieven dat hij tevreden is.

Het Stockholmsyndroom indachtig zou ik denken dat ze niet beter weten, daar er niet alleen adders onder het gras zitten, maar heelder pythons en boa constrictors.  Om even een reality check te plegen: er is nog helemaal niets gesplitst, daar men slechts een deelakkoord heeft bereikt waarbij de zwaarste noten, met name de financiering van de gedrochten in dit land, nog gekraakt dienen te worden.  Of dacht u écht dat de Franstalige “toegevingen” gratis waren?    Uiteraard is de kans groot dat onze helden ook hier plat op de buik gaan om de lieve vrede te bewaren (dat heet “staatsmansschap”), en u binnenkort niet alleen 19 inefficiënte baronieën in Brussel verder mag ondersteunen, maar tevens het nieuwe Griekenland aan de Maas.  Indien u bovendien gelooft dat het BHV gedrocht voor immer en altijd van de agenda is verdwenen, stellen we vast dat de Franstaligen van de Zes nog steeds op Brusselse kandidaten mogen stemmen, en andere Vlamingen niet, zodat we terug met dezelfde discriminatie zitten waar het allemaal mee begonnen is.  Vlaams Brabant wordt verder verbrusseld en verfranst, de mobiliteitsvraagstukken op de Ring zullen duchtig gesaboteerd worden, incivieke burgemeesters blijven hun goesting doen en aldus is het jolijt voor de komende jaren verzekerd.   Tout va bien Madame La Marquise.

Maar het feit dat bepaalde bourgeois in dit land over privileges blijven beschikken is zo erg nog niet, vergeleken met het zwaard van Damocles dat ons boven het hoofd hangt.  U herinnert zich misschien dat onze helden vooral bezig waren met het bovenvermelde staatsmanschap, terwijl onze broeders, die vanwege Bart voor de eerste maal hun zinnetje niet kregen, reeds druk bezig waren om hun studiediensten te laten uitzoeken hoe plan B kon worden geïmplementeerd.  En daar draait het uiteraard om.  Leest u maar eens volgend fragment uit La Libre:

…Sur le plan géostratégique, c’est important. Si demain, les partis flamands devaient accentuer leurs revendications et provoquer la scission du pays, ces six communes seraient presque de facto rattachées à Bruxelles étant donné que les droits électoraux de leurs habitants sont intégralement maintenus…

Wanneer het dus zover komt dat we niet meer kunnen betalen om deze surrealistische staatsvorm in stand te houden, en onze broeders aldus hun zin niet meer krijgen en dit land recht op plan B afstormt, zal internationale arbitrage en de toepassing van volksrechtelijke principes (uti possidetis juris, waar onze helden schijnbaar nog nooit van gehoord hebben) er voor zorgen dat we niet alleen de Zes kwijt zijn, maar dat de corridor naar Wallonië de facto erkend zal worden, en daarenboven het gedrocht van de “Metropolitane Gemeenschap” er voor zal zorgen dat heel Vlaams Brabant ter discussie zal komen staan.  Het zou dus wel eens heel erg kort bij uw bed komen te staan.  Meer nog, totaal gepluimd en verweesd zal u zeggen dat u het niet “gewusst” had.  Een mooi stuk theater van onze broeders dus, waar we duchtig zijn ingetrapt.

U zal binnenkort – in een opwelling van solidariteit – uw portemonnee met graagte opentrekken om een systeem in stand te houden waar mensen afhankelijk gehouden worden van subsidies en uitkeringen, om nog maar te zwijgen van de belangen van de apparatsjiks – van de omhooggevallen provinciestad die Brussel is – die u met de glimlach zal financieren.   Want Wallonië mag niet armer worden, Brussel heeft meer geld nodig, en dat geld komt uiteraard uit de lucht vallen.  En laat ik maar zwijgen over transparantie en responsabilisering want dat is uiteraard denigrerend voor de goede bestuurders die onze tegenpartijen steeds zijn geweest.  “Solidariteit”; u zal er ongetwijfeld een warm gevoel aan het hart van krijgen.

Afin, ik vraag me af waarom ik eigenlijk überhaupt Vlaams-bewust en independist ben geworden, gezien ik klaarblijkelijk steeds geloofd heb in een volk dat zich – steeds weer – zonder meer droog in de k*kker laat pakken.  Stockholmsyndroom, zelfhaat, minderwaardigheidscomplex,…  Ik weet het niet meer…  Nochtans had ik gehoopt op een fris, nieuw en efficiënt project, waar zowel Vlamingen als Walen beter van zouden worden.  Waar mensen geactiveerd en geresponsabiliseerd worden in een echte democratie.  Ik hoop dan ook vurig dat de komende onderhandelingen mislukken.  Dat zal echter niet dankzij de “Vlaamse” onderhandelaars zijn.  Eigenlijk verdient dit volk geen autonomie.  Ze hebben er de ballen niet voor.

Advertenties

7 gedachten over “Stockholmsyndroom

  1. Ik hou van politiek ! Een echte soap ! Ik herinner mij de glunderende Verhofstadt en wat het resultaat van dat staatsmanschap was. Ik stel me dus ook vragen maar tot nu toe… het voordeel van de twijfel. Let’s wait and see.

  2. Ik vraag me af of men niet beter het “Canadees systeem” zou kunnen invoeren in België kwestie van van al de profiteurs verlost te zijn. Het is in alle geval het overwegen waard.

    • Nu ja, ’t hangt er van af of België nog een prioriteit is of niet. Vragen om artikel 35 van de grondwet toe te passen en aldus te beslissen wat we nog samen willen doen zou een constitutionele atoombom zijn, waar nieuwe verkiezingen weinig aan zouden kunnen doen. Mijn club heeft amper kansen gehad (10 dagen, en een nota dit werd afgeschoten alvorens gepubliceerd te worden) en hield het been met reden stijf. “Staatsmanschap” hebben zij dan ook niet nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s