Kanalen, trappen en bruggen

Gelukkig zijn er nog zekerheden. Toen ik Venetië voor de eerste keer bezocht, kwam ik tot de vaststelling dat het eigenlijk een grote commerce was, en deze keer was het niet anders. Ditmaal was het eigenlijk de bedoeling om een goedkope vlucht te vinden die zo vroeg mogelijk vertrok en zo laat mogelijk terugkwam, en toevallig bleek dat het Ryanairke naar Treviso te zijn. Het had dus evengoed Manchester, Kaunas of Pulderbos kunnen zijn, maar in dit geval werd het dus een godvergeten Italiaans gat vanwaar een bus ons naar het illustere kanalenstadje zou brengen.

Nog steeds loopt het er vol van Amerikanen en Jappen, en heden ten dage worden er ook hele ladingen Chinezen per gondel verscheept. Aardig, die half en helemaal vervallen gebouwen, soms proper maar meestal vuil. Dat de zon dit keer niet scheen, behalve de laatste dag dan, maakte dat we de boel misschien nét iets te kil en onverschillig aanschouwden.Alhoewel; het dogepaleis is zijn geld meer dan waard, en de San Marco basiliek  hebben we zelfs  tweemaal bezocht om de geweldige mozaïeken goed in ons te kunnen opnemen.

Waar ik dan wel acute uitslag van krijg is de eerder vermelde platte commercie. Probeer in Venetië maar eens betaalbaar en verteerbaar te eten. Ofwel is het té duur en té weinig, ofwel – en hou u vast- schamen ze zich er niet voor om op de kaart te vermelden dat alles ingevroren en opgewarmde prak is uit denaldi (of zijn Italiaanse tegenhanger). Ronduit bucht aldus, en ik kan u de vaderlijke raad geven om, eens in de dogestad aangekomen, u te begeven naar een plaatselijke rosticceria, daar waar de echte Venetianen (die bestaan ook nog) hun middagpauze houden, en middels 5 deftig geplaceerde woorden Italjaanders u te voorzien van deftig en zelfs betaalbaar eten.

Afin, het was weeral eens een andere manier om een lang weekend door te brengen, en de platte mercantiele sfeer en het mindere weer werden ruimschoots goedgemaakt door het fantastische gezelschap. Ge maakt toch zelf uw leute, niet?

Advertenties

7 gedachten over “Kanalen, trappen en bruggen

  1. Jaja, leute die maak je zelf, op voorwaarde dat de rest rondom u niet te straf tegenwerkt. Venetië, verdemme zeg, dat moet zo’n 25 jaar geleden zijn dat ik er was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s