De eindejaarsvragen

Niet dat ik mezelf zo belangrijk vind, maar die eindejaarsvragen zijn een stukje gratis inspiratie die bovendien toelaten om nog wat gal te spuien en/of euforisch te kunnen doen over voorbije gebeurtenissen.  Het doet er me trouwens aan denken dat ik vanaf dit jaar denumo (haast) nooit meer zal kopen omdat het blad verworden is tot de kleutertuin van Woestijnvis, maar dit geheel terzijde.  De eindejaarsvragen van de Middernachtsdromer dus:

Wat vindt u de belangrijkste gebeurtenis, evolutie of trend van het voorbije jaar?

De crisis, verliezers die een regering vormen en dat het geen winters meer zijn.  Persoonlijk: het verlies van mijn vader, en aldus wederom een litteken bij op de gegroefde ziel.  Positief: ik verkeer met het schoonste en liefste meiske van de wereld en omliggende parochies.

Wat vindt u het beste en wat het slechtste radio- en /of tv-programma van 2011?

Beste radio: Klara (en in mindere mate StuBru vanwege ook verkleutering aldaar) maar dan vooral in de auto.

Beste tv: veel te weinig tv gezien (oef), maar met plezier nog een aflevering van the “Young Ones” meegepikt op 8.  Zo niet zorgen Discovery en Canvas dat ik voor het scherm in sluimermode val.

Slechtste radio: MNM, en masse beluisterd door de alfamannetjes op het werk, en dan vooral Peter Van de Veire en huppelkut Daeleman.

Slechtste tv: te weinig tv gezien en aldus geen oordeel, alhoewel ik bij het zappen wel eens voorbij de RAI kwam gestrompeld en er op die zender steeds shows zijn met ballonnen, (veel) confetti, siliconentetten, blinkende pailetten en pluimen (in ’t gat).  Kan zoiets slecht zijn?

Wat is het beste boek dat u in 2011 gelezen hebt, wat is de beste film die u hebt gezien, wat het beste toneelstuk en/of concert, en wat is uw favoriete cd van dit jaar?

Boek: “Generation A” van Douglas Coupland.  Nog steeds bezig met de beresterke biografie van Hitler door Kershaw (2 turven van +1000 paginas, daar gaat wat tijd over)

Film: geen cinema van dichtbij, laat staan van binnenuit gezien.  Wel plezier beleefd aan de DVD van de originele verfilming van “De Vlaschaard” van Streuvels: “Wenn die Sonne wieder scheint

Concert: Het jaarlijkse concert van onze dorpsfanfare.  Go Sint Rochus!

Cd: Triggerfinger

Wie wenst u wat toe voor 2012 (ten goede of ten kwade)?

Ten kwade: een snelle en pijnloze dood voor België en het hangmatsocialisme.  Ten goede: veel chance aan alle mensen van goeie wil (zo cliché maar zo waar).  Mijn eigenzelve: ondertussen gestopt met roken en blijven stoppen.  Ah ja.

Slightly off topic: Van de originele eindejaarsvragen in denumo gesproken.  Het spreekt voor zich dat onze BV’s, en dan vooral de meer progressievere BV’s, het niet kunnen nalaten om in de laatste vraag hun gal te spuien over de “verzuring” en “zuurtegraad” van bepaalde mensen en partijen (ge moogt eens raden over wie –  nu hebben ze hun linkse (?) regering en nu is’t nog niet goed). Neem nu dees meiske van Amatorski.  Hebt ge haar foto gezien?  Ben ik nu de enige die ziet dat dit kind zelf een nogal zurige uitstraling heeft?  Voor dit soort mensen dus een zakske suiker gewenst.  Ge ziet, zo slecht ben ik nog niet 😉

Afin, ’t gaat u allemaal goed volgend jaar en we gaan er een ferme lap op geven!

Advertenties

8 thoughts on “De eindejaarsvragen

 1. ’t Is eindejaar, en dus mag het. Een puik idee om ook eens op mijn blog te plaatsen, overigens.
  Proficiat met de rookstop! Ik probeer al zowat tien jaar te stoppen, maar dat is alleen nog maar gelukt aan het rode licht. 😉

 2. Eindejaarsvragen, I love them. 😉

  “Generation A” van Coupland staat hier al een aantal jaar ongelezen in het boekenrek. Daar moet ik volgend jaar misschien eens werk van maken.

  En ja, op die foto maakt dat meiske inderdaad een bijzonder verzuurde indruk. Hehe.

  Veel succes in 2012 met het volharden in het niet-roken en dat het een fantastisch jaar moge worden voor u en dat liefst meiske van de wereld en omliggende parochies.

 3. Ach, ik ging bijna weer mijn eigenste zelf zijn en wat tegengas geven op die arrogante zichzelf progressief noemende socialisten met andermans geld. Ik deel dus absoluut uw mening omtrent vraag 4.
  En ik wens je uiteraard ook een goed volgend jaar (veel plezier met jouw skoon wijveke), maar ik denk niet dat ik er nog maar eens een ferme lap op ga geven.
  Een hangmat lijkt mij tegenwoordig een betere optie 🙂

 4. Pingback: De eindejaarsvragen! | Middernachtsdromen en dageraadswijsheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s