Voorstel

Aan mijn groene, rode en blauwe vuilniszakkendragende medemensen: ik ga u een voorstel doen waarmee ge op maandag toch een effectieve actie kunt voeren zonder dat de andere medemensen op u boos gaan zijn en u zéker zullen horen. Want boos zullen ze zijn, die andere medemensen, om nog maar te zwijgen van de studenten die examens dienen af te leggen.

Nu, begrijp me niet verkeerd, want ik deel uw analyse dat we er absoluut niet goed voorstaan. Kwestie oplossingen deel ik u mening niet, en ook niet die van de (donker)blauwen, maar ik ben dan ook een aanhanger van de derde weg, maar dit geheel terzijde. Over oorzaak en gevolg en begrippen zoals “boter op het hoofd” kunnen we ook nog wel verder discussiëren, maar genoeg gezever want ik ging u een voorstel doen. Ge moet dus een stevige actie voeren, die goed gevoeld wordt door de regering en werkgeversorganisaties, maar ge zou er tevens voor moeten zorgen dat uw medemens niet boos wordt en zelfs sympathie krijgt voor uw optreden aanstaande maandag. Ge zou dus feitelijk niet mogen staken, maar er een even grote lap op moeten geven alsof ge dat wel deed.

Awel, ziehier mijn voorstellen, waar bij ge de staat en de werkgevers tot wanhoop zult drijven en waarbij ge alleen maar schouderklopjes zult krijgen van het publiek! Ge verkleed u als clown, met rode, groene of blauwe pruiken en met assorti pluimen in uw gat, en in die hoedanigheid werkt ge verder als voorheen, waarbij ge uw producten of diensten gratis aanbiedt. Aldus is het openbaar vervoer verniet die dag, terwijl fleurig geklede conducteurs de gratis reizende passagiers entertainen met het uitleggen van de doelstellingen van de actie, en ondertussen worden er – met het geld van de zwarte vakbondskassen – lekstokken en ander snoepgoed uitgedeeld. Dat kan gerust ook in andere sectoren, alwaar de klanten blij verrast zullen zijn met de vrolijke, excellente en gratis service. De al even fleurig geklede camioneurs gooien ondertussen confetti en serpentines op de straten, terwijl een legertje clowns het parlement belegert, en tevens de kantoren van uw geaffilieerde partijen, en iedere politicus die binnen of buiten wil moet zich verplicht laten schminken en per keer een originele mop vertellen. En gij blijft zo verder doen, totdat de overheid, die ook vertegenwoordigd wordt door uw partijen, van pure wanhoop, miserie en groen gelach door de knieën gaat. Wat denkt ge? Doen? Er mag toch eens meer gelachen worden niet?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s