Flashback!

Daarstraks op de radio: “Fake Plastic Trees” van Radiohead. Klinkt als de betere smartlap, maar het nummer gaat schijnbaar over de uitwassen van de consumptiemaatschappij (ik heb ’t opgezocht). Onvoorstelbaar hoe muziek plots van die gigantische flashbacks kan oproepen. Iets wat je al lang in de donkere vergeten kelders van je geheugen had gestouwd, en plotsklaps weer door het hoofd schiet.

In dit geval zit ik weer even in de studentenkroeg, tegen het einde van het schooljaar en in volle blok, waar de beste vriendin van mijn toenmalig lief me komt vertellen dat ik eigenlijk al een paar weken scheel bedrogen werd. De klaagzang van de achtergrondmuziek was zodus perfect gepast, al was het maar een smartlap over de uitwassen van de consumptiemaatschappij, en illustreerde het plaatje waar de grond onder mijn naïeve voeten verdween.

Ik had ’t moeten weten, gezien het wulpse geval al een aantal kerels aan de lopende band had versleten, en mijn toenmalige status (als piloot in opleiding) even haar interesse had gewekt voor zolang het duurde. Afin, ik ben dat jaar zonder probleem afgestudeerd hoor, niettegenstaande ik nog quasi dagelijks met haar geconfronteerd werd, tot de grote vakantie aanbrak.

We hebben haar nooit meer teruggezien, gezien ze geen al te groot licht was (toen moest een vrouw voor mij in de eerste plaats knap zijn – jaja, I know, ik was toen nog een bleu) en ze reeds aan haar elvendertigste bisjaar bezig was.

Jaren later vernam ik via facebook, van diezelfde beste vriendin, dat het ex-lief in kwestie, ondertussen moeder van vier kinderen van twee verschillende mannen, na haar tweede scheiding – waar ze gedumpt werd voor een geïmporteerde Thaise – ergens in een of andere doodsaaie job zit te wroeten om zich plastische chirurgie te kunnen veroorloven.

’t Is niet dat ik mensen ongeluk toewens, maar op dat moment voelde ik even, héél even, Schadenfreude. Ik weet het, ik was toen al een slecht karakter 😉

Advertenties

7 thoughts on “Flashback!

  1. Pingback: Nog een flashback! | Middernachtsdromen en dageraadswijsheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s