Ik moest u nog bellen

Ik had grootste plannen gemaakt voor deze (veel te korte) week vakantie. Schilderen, een nieuwe wc zetten, de boel wat verder opvrolijken en nog een en ander verbeteren in de keuken. De nieuwe pot plaatsen is alvast gelukt (ik hou niet van oude door jan en alleman gebruikte potten met lekkende stortbakken en bovendien ben ik er – zelfs na 5 poetsbeurten met Detol en javel – serieus vies van) en de rest van de plannen zijn verdwenen in een vlaag van uitstelgedrag. Ik ben moe, en je zou van minder, gezien ik al bijna een klein jaar steeds op een ontiegelijk vroeg uur dien op te staan en dit stilaan serieus in de kleren begint te kruipen. Ik heb dus vooral gerust, en het lijkt er dit keer dieper in te zitten dan anders.

Het hielp alleszins niet om vandaag eindelijk te horen hoe het met mijn lopende sollicitatie zat. Of beter nog, moest ik zelf bellen, haast twee maanden na het initiële gesprek, om te horen of er nieuws was, en schijnbaar heeft men verleden week de knoop doorgehakt. Het is – en ik voorspelde het al – de interne kandidaat geworden, waardoor ik me reeds afvroeg waarom men tijd en geld steekt in het evalueren van externe kandidaten. Niettegenstaande ik volgens de HR directeur -”ha ja, ik moest u nog bellen maar ik ben dat vergeten” – aan alle kwaliteiten voldeed, vroeg men zich af wat mijn “meerwaarde” kon zijn tegenover de interne kandidaat, welke bepaald werd door het feit dat die laatste “het reilen en zeilen binnen de firma” reeds jaren kent en ik niet. Gezien ik het cv van de interne kandidaat ken en het mijne toch wel – mijn inziens en specialist ter zake zijnde – iets meer gewicht heeft, zal het waarschijnlijk aan mij liggen dat ik onder het begrip “meerwaarde” iets anders versta dan “het reilen en zeilen kennen”. Flink balen dus, enorm pissed zijn en uiteraard weeral verder ploeterend.

Advertenties

2 thoughts on “Ik moest u nog bellen

  1. Niet opgeven! *geeft virtuele schop onder uw kont*
    Makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het. Het is inderdaad balen dat men je zo aan het lijntje houdt. Je vraagt je terecht af why the hell ze zich bezighouden met het rekruteren van kandidaturen buiten de firma als ze intern al potentieel zitten hebben.
    Baal gerust nog even, en dan weer volle moed ertegenaan!
    Ik wens je in ieder geval veel courage!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s