Jobstudent

Met het aanbreken van de vakantie duiken er, ook bij ons, hele horden jobstudenten op, niettegenstaande we sowieso – tijdens het weekend dan – altijd wel een aantal studerende witte raven hebben die bij ons komen bijklussen. Meestal om de extra’s te betalen zoals reizen (wat vast en zeker geen lanterfanten op Ibiza betekent) en (dure) festivals, maar ook een aantal kerels die een auto willen kopen of voor hun eigen fuifvertier dienen op te draaien (good show voor de ouders; van opvoeding gesproken!), om nog maar te zwijgen van die jongens die full-time studeren en tegelijkertijd bij ons zware shiften komen draaien om aldus zélf hun studies te betalen.

Wat me vooral iedere keer blij verrast is het doorzettingsvermogen van deze studenten ingenieurs, historici-in-wording, leerkrachten-in-spe, en tutti quanti die steeds op tijd aanwezig zijn, niet te benauwd zijn om zich vuil te maken, geen zwaar werk schuwen, nacht-en weekendshiften zonder morren aanvaarden en het werk gewoon zien liggen zonder dat er moet gezeurd worden. Een groot contrast met velen die hier voor de dagelijkse boterham werken. Zo durf ik beweren dat er wel degelijk een correlatie bestaat tussen arbeidsethiek en opvoeding, wat an sich niets te maken heeft met de sociale achtergrond, gezien vele van deze studenten zélf uit bescheiden en/of allochtone milieus komen. Men kan blijven mekkeren over sociaal achtergestelden die “te weinig kansen” krijgen en “gediscrimineerd” worden, maar dat waai ik – in de meest voorkomende gevallen – graag weg als zijnde pure bollocks.

Kl*ten hebben en zelf kansen forceren. De levende bewijzen lopen hier voor mijn neus rond, en zullen de leidinggevenden van morgen worden, dankzij hun driedubbel gepantserde ruggengraat. Ik word er zowaar helemaal blij van. Om maar aan te tonen dat ik mijn misantropie af en toe met vakantie kan sturen; er is nog hoop!

Advertenties

One thought on “Jobstudent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s