In den vreemde

Hieronder een oprisping van een Feesboekvriendje uit den vreemde (vrij vertaald want ’t was in tengels)

“…(Desk)jobs suck.  Je komt terecht tussen een aantal puiten die zich continu moeten bewijzen en jou –  in al hun schijnheiligheid –  in dat infantiele spelletje willen betrekken. Je krijgt bovendien veel verantwoordelijkheid en weinig bevoegdheden waardoor je creativiteit en ondernemingszin worden onderdrukt.  Dat alles voor een onnozel loon in een rigide systeem dat gedirigeerd wordt door een prikklok die er geen fuck om geeft dat je veel te lange dagen presteert…”

Zo ziet ge maar, ’t is overal wat en dus ook in den vreemde, maar het deed me wel terugdenken aan een prima artikel in de Sossengazet van het voorbije weekend, waarin een zekere Frank Van Massenhove zijn ideeën omtrent “arbeidsvreugde” uit de doeken deed en hij “mensen de regie over hun leven teruggeeft”.  Niet meer terug te vinden op het internet (’t stond in de katern “de verdieping”), maar dit interview is gelijkaardig. Bovendien heeft diezelfde Frank zijn visie kunnen ontplooien bij een ministerie (godbetert!), en lijkt zijn verfrissende aanpak vruchten af te werpen.  Een waar visionair die man!

Nu onze directie nog overtuigen… 🙂

Advertenties

4 thoughts on “In den vreemde

  1. Nu wil ik niet lastig doen, maar Frank de topperformer is ook diegene die geen minuut twijfelt om oudere (duurdere) voor jongere (goedkopere, efficiëntere) werknemers in te ruilen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s