Ik leef!

Directievergadering in het dialect. ’t Is eens wat anders, maar ook niet verwonderlijk gezien onze groep uit die-hard luchtvaart buffs bestaat die toevallig allemaal uit dezelfde streek rond de luchthaven zijn. Dat is dan weeral één van de plezante bijkomstigheden van mijn nieuwe broodwinning en een heel verschil met de vorige job toen iedereen Frans diende te praten wanneer er een – juist – Franstalige op de vergadering aanwezig was. Dit geheel ter zijde en als fait divers om u te vertellen waarom het hier heel stil is de laatste tijd.

Niet dat ik het bloggen ga opgeven, verre dan dat, maar eerder omdat het ruimen van de lijken – die steevast uit de kast blijven vallen – best wel wat tijd vragen en ik ’s avonds tot de vaststelling kom dat ik reeds voldoende naar een scherm heb gestaard. Stilaan komt alles echter op zijn poten terecht, doch Rome is niet op één dag gebouwd.

Ergernissen zijn er ook. Ik ben onder meer verantwoordelijk voor de aanvoer van wisselstukken, gespecialiseerde gereedschappen en onderdelen – waarmee we dan, vaneigens, vliegtuigen vliegend houden – en dat brengt ook mee dat er regelmatig vertegenwoordigers van eerder genoemde gerief aan uw deur staan te wachten. En ik koop niet aan de deur. Wanneer ik iets nodig heb zal ik op het internet mijn gading zoeken om de desbetreffende leveranciers tegen elkaar uit te spelen. Zo simpel is dat. Maar rond deze tijd ben ik nét iets milder met die bezoekjes omdat ze me reeds ettelijke flessen wijn hebben opgebracht.

En ik ben geeneens een wijnliefhebber. Ik lust het wel, maar bij het obligate gesprek over drank dat meestal bij zo’n relatiegeschenk gepaard gaat, kan ik niet nalaten om mijn voorkeur voor straffe trappistenbieren ten berde te brengen, in de hoop dat dit in het achterhoofd van de vertegenwoordiger blijft hangen en volgend jaar een sixpack van het goudgele vocht wordt geleverd. Een mens mag af en toe ook profiteren van de situatie, ik heb er hard genoeg voor gewerkt niet?

Afin, ik leef nog, en ik ga binnenkort terug wat beginnen “leven”. Ik beloof het u. En ik ga erover schrijven!

Advertenties

5 thoughts on “Ik leef!

  1. Ik ben heel blij met je titel. Blijf vooral verder leven ! Enne, ik heb hier nog een trappistenbier of ik weet niet hoeveel in de kast staan. Ruilen tegen wijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s