Smokkelaarsnest

Alsof er een kudde buffels over me heen gelopen is. Zo voelde ik me vanmorgen toen de wekker begon te kwetteren – in mijn geval zijn dat kwetterende vogeltjes en een waterval  – en ik na twee dagen ziek doorwerken toch besloot om maar eens naar de dokter te gaan. Ik zou maar eens mijn paladijnen kunnen besmetten en dan is het hek helemaal van de dam. Aldus een paar dagen verplichte congé en de gedachte dat ik beter nu ziek ben dan volgende week, gezien ik er eind volgende week op uit trek!

U heeft dat goed gehoord.  Ik heb al een goed voornemen van de laatste post waargemaakt en trek voor een week naar de Pyreneeën om me aldaar nog eens op de latten te wagen.

Het is ondertussen weeral een paar jaar geleden dat ik nog geskied heb, en dat ligt dan aan een gebrek aan tijd (verleden jaar was ik aan het renoveren) maar vooral door het gebrek aan geschikte skipartner.  Mijn maag draait al om bij het idee om ergens als vijfde wiel aan de wagen mee te draaien, of mee te skiën in dit geval, en mijn stamcafé bevat te weinig toogmaten die deze edele Alpijnse sport machtig zijn. Langzaufen daarentegen gaat ze prima af, en ook ik heb reeds enige medailles in deze discipline behaald, maar daar geraak je niet verder mee dan de après-ski.

Gezien Penelope (nog) niet skiën kan en tevens hare moeder, tijdelijk residerend op een Spaans eiland, gaat bezoeken, leek het sneeuwplezier ook dit jaar weinig kansen te hebben.  Ik had dan ook niet verwacht dat Sieglinde, Walkure op de bike en snowboard, goede vriendin sinds jaren en ook aanwezig aan de toog van bovenvermeld stamcafé, zomaar pats-boem instemde om enige vakantieopties te onderzoeken. U leest het goed; ik ga met een andere madamme skiën, doch dit geheel in overeenstemming met alle betrokken partijen alsook Penelope (uiteraard) en waar ik er zelfs verbaasd van ben dat mijn doodbrave katholieke moeder daar geen problemen mee heeft. Moet kunnen, gezien ik anders nog lang kan geelogen naar die gelukkigen die formidabele sneeuwverhalen komen vertellen.

Dat het jaren geleden was merkte ik meteen aan de prijs – was skiën zo duur? – en de moed zakte me meteen in de schoenen, daar ik het toch wel lichtelijk overdreven vind om een kapitaaltje te besteden waarmee je in de zomer gemakkelijk twee weken vakantie kan vieren. Bovendien herinnerde ik mij de calvarie van de lange busreis, steevast geradbraakt ter bestemming aankomende na een slapeloze nacht onder invloed van een hoop zatte, joelende snotneuzen, die op de terugweg –gelukkig – een stuk stiller waren. Er was slechts die ene keer dat ik, met een kameraad die werkte voor een luchtvaartmaatschappij, ging skiën met het vliegtuig (de zaligheid van de korte reis) maar u begrijpt meteen dat het budget, wanneer ge die tickets zelf betaalt pijlsnel de hoogte ingaat. Het was dan ook puur per toeval dat ik  – koortsachtig surfende tijdens de middagpauze –  een meer dan betaalbare last-minute ontdekte, enorm gestresseerd was omdat Sieglinde geen – zoals ik – ingebouwde smartphone heeft waarop je ten allen tijde kan bellen, en ik vreesde dat andere snoodaards met de reis gingen lopen en waar ik achteraf constateerde dat de laatste plaatsen inderdaad aan sneltreinvaart de deur uitgingen. Afin, lang leve het internet en de Hollandse vliegtickets, want voor dezelfde prijs als een vergelijkbare Vlaamse busreis in dezelfde periode heb ik nog twee plaatsen kunnen regelen.

Binnen anderhalve week sta ik op de – momenteel dik besneeuwde – slopes van een Pyrenees smokkelaarsnest en ik kijk er geweldig naar uit!

Nu me nog proberen te herinneren hoe dat skiën weeral ging.

article-0-03C5904D000005DC-263_468x268

Advertenties

9 thoughts on “Smokkelaarsnest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s