Winter

“Het gaat geen winter meer worden”, zei onze tuba-solo me, toen ik verleden weekend een “luchtje” ging scheppen tijdens het jaarlijkse teerfeest van onze fanfare (waar anders zou ik een tuba-solo tegenkomen?).

Volgens sommige onheilsprofeten ligt het aan de opwarming van de aarde, maar ik kan u vertellen dat ge de zachte winter enkel en alleen te danken hebt aan ondergetekende.

U herinnert zich wellicht de laatste twee winters, waarbij uw Middernachtsdromer op de meest onchristelijke uren hele blizzards diende te doorstaan, door centimeters sneeuw diende te ploegen en zich, met de billen toegeknepen, op ware ijsbanen begaf, en dit alles zonder sneeuwbanden, omdat ik die toch wel wat te duur vond voor dat beetje sneeuw, althans zo redeneerde ik voor het begin van die winters. Ze zouden me niet liggen hebben dit jaar, en reeds begin december had ik een paar spiksplinternieuwe winterbanden onder mijn ijzeren ros hangen.

Het moest toch wel lukken dat Murphy, dat onzalige cynische creatuur, gezien had dat ik winterbanden had gekocht met de zachte winter als gevolg. ’t Is aldus graag gedaan, maar ik vraag me af wat er gaat gebeuren wanneer ik voor de komende zomer een tuinset met grote parasol koop. Slecht idee me dunkt?

Advertenties

5 thoughts on “Winter

  1. Afblijven van die tuinset en parasol. Een afdak installeren kan nog net. Onze winter afpakken tot daar aan toe, maar onze zomer. Alhoewel, als ik het zo buiten hoor regenen zou ik het toch even kwijt willen : “ik wil sneeuw !”

  2. Merci ondergetekende, merci! Maar koop u voor de zomer toch maar liever een paar regenbotten. En een sneeuwschep. En installeer nog ergens een extra chauffage. Nee? 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s