Surplacen

CharlesBukowskiFactotumSeezesmarante! – om eens een geweldig oudbakken bastaardvloek te gebruiken – waar hebt gij gezeten Middernachtsdromer? Zijt gij verzopen in deze verzopen zomer of hebt gij u teruggetrokken in een of andere afgelegen boshut?

Geen van beide beste lezer (of althans diegenen die overblijven). Ik ben gewoon … bezig geweest met mijn dagdagelijkse noeste arbeid en maar ook met contemplatie over hoe het met die noeste arbeid verder moet. Waar ik – na twee jaar – tot de vaststelling kom dat mijn inspanningen ter zake slechts parels voor de zwijnen zijn en mijn directe leidinggevende er zelf ook al de brui aan heeft gegeven voor dezelfde reden, ben ik zo stilaan aan het uitkijken naar andere oorden en frisse ideeën.

Eén sollicitatie, waar ik nochtans veel van verwachtte en me op het lijf geschreven stond, bleek op niks uit te draaien omdat de open positie ronduit bogus bleek (men had a lang een intern iemand voorzien, maar voor de vorm mag je toch even langskomen), en dus blijft het nog even verder neuzelen. Niet dat de jobs in mijn – zeer gespecialiseerde sector – dik gezaaid zijn, maar ik kan het nog wel even verder uithouden tot de juiste gelegenheid zich voordoet.

Daarentegen ben ik er tot nu toe steevast in geslaagd om, bij het zoeken naar een nieuwe job, op zijn minst één bron van ergernis weg te werken. Met het aansturen van grote(re) groepen mensen – die in feite een broertje dood hebben aan werken an sich – heb ik het wel even gehad. Als ik opvoeder wou worden had ik vroeger wel een andere richting gekozen. Afin, ik heb wel zo’n paar ideeën waar het naartoe moet en de lobbymachine begint stilaan op volle toeren te komen.

Het is dus eventjes surplacen en nog even doorbijten, maar we komen er wel!

Advertenties

4 thoughts on “Surplacen

  1. Grote groepen kinderen aansturen die niet altijd willen werken…al eens aan het onderwijs gedacht? Moet gij trouwens als Nieuw-Vlaming de CEO’s van deze wereld en het systeem van werken tot ge doodvalt niet ophemelen , in plaats van zo’n marxistische slogans bovenaan uw stukske te plaatsen? 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s